Til toppen

Om oss

Victoria AS
Victoria AS, et selskap i Victoria Gruppen AS.
Victoria Gruppen AS ble etablert for administrasjon og eierskap av en rekke selskapet i forskjellige bransjer, hvor enkelte har lang historie i Bergen, helt tilbake fra 1932. Bransjene omfatter;
Handel rettet mot forhandlere og egne lokasjoner med salg av personlig verneutstyr og arbeids-/profilbekledning gjennom selskapet Victoria AS. Produksjonsselskapene tilvirker tekstiler og skinnprodukter gjennom Husnes Konfeksjon AS og Norhand Industri og grafisk produksjon av logomerker, brodering o.a. trykk samt salg av reklameartikler gjennom Reflex Promotion AS. Eiendomsutvikling gjennom Victoria Eiendom AS med en rekke datterselskaper som hjemler næringseiendommer for utleie. For å ivaretafellesfunksjoner for selskapene er Konsernsupport AS etablert, hvor bl.a. regnskap sorterer under.

I dag er Victoria AS en av landets ledende leverandører av arbeidsklær og verneutstyr til alle typer offshore og onshore bedrifter. Vårt mål er å være best på produktkvalitet, produktutvalg og kundeservice.
Vi har avdelinger i Bergen, Norheimsund, Voss, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Drammen, Trondheim og Tromsø. (Norheimsund og Voss profileres under navnet Norhand Industri)
Victoria AS inngår i Victoria Gruppen, et norsk familieeid selskap som består av en rekke selskaper innen handel, produksjon og eiendomsutvikling.

Historisk
Victoria AS ble etablert på Stølen i Bergen i 1932 som AS Skofabrikken Victoria av 1932.Fabrikken produserte ulike typer skotøy og etter hvert ble Victoria er velrenommert varemerke.
Tollbeskyttelse og greie arbeidsforhold i slutten av 1930-årene førte til gode tider og den bergenske skobransjen blomstret.
Gjennom hele 2. verdenskrig ble produksjonen opprettholdt og Victoria levert og utførte risikofylt reparasjon av fottøy til den norske motstandsbevegelsen.
På tross av etterkrigstidens økonomiske fremgang nådde også rasjonaliseringen Victoria på slutten av 60- tallet. I de siste produksjonsårene ble ideen med å fremstille vernefottøy virkeliggjort, noe som var opptakten til slik selskapet fremstår i dag.